Det gick åt 70 liter färg när Muralartisten Eduardo Kobra gjorde konst av Lindes tankar i Cubato, Brasilien.

Kreative tanker

Eduardo Kobra is a mural artist, working all over the world.

Ved å skape et gigantisk kunstverk kan nå både ansatte og almennheten få glede av muralkunstneren Eduardo Kobras kunst på to av Lindes tanker i Cubato, Brasil.

Kobras tankkunst på Lindes anlegg har fått stor oppmerksomhet i media. Den verdsettes både av de ansatte og lokalbefolkningen. «Kobra er en stor kjendis i Brasil, så alt han gjør får oppmerksomhet», sier Thatiana Ostorero, Communication Manager ved Linde i Brasil, som koordinerte prosjektet. «Det er et vakkert syn i et industriområde og folk setter veldig stor pris på det. Det er flott å se at så mange tar bilde av den. Reaksjonene vi har fått er virkelig positive, selv de vi har sett i sosiale og lokale medier.»

Kort om Kobra

Eduardo Kobra er en av de mest kjente og respekterte urbane kunstnerne i Brasil. Han har vist frem verkene sine rundt om i verden. Han begynte sin kunstneriske karrière med tagging, ble graffitikunstner, men ser nå på seg selv som en muralist.

Én måned og 70 liter farge
Med 70 liter farge og en kompressor har den populære brasilianeren Kobra sprayet de to største tankene ved Lindes luftseparasjonsanlegg i Cubato. Motivet er hans tolkning av Linde og Lindes visjon. Idéen med motivet hans på tankene, er at barn uttrykker fremtiden og viljen til å bygge en bedre og sikrere verden med respekt for planeten vår – med vinden som beveger seg og uttrykker innovasjon og fornyelse.

Sees av tusenvis hver dag
Tankene som lagrer flytende gass er 14 meter lange og 17 meter i diameter. De står akkurat ved den 30,6 kilometer lange motorveistrekningen som forbinder Cubatao og Guaruja, der tusenvis av biler passerer hver dag. At Kobras fargeglade kunst lyser opp hverdagen til både de ansatte og forbipasserende er ikke så rart. For hvem blir ikke oppmuntret av kreative tanker!
Bildetekst: Det gikk 70 liter farge når muralkunstneren Eduardo Kobra lagde kunst av Lindes tanker i Cubato, Brasil.

Text: Cecilia Rudengren, Foto: AGA

NOEN AV KOBRAS TIDLIGERE PROSJEKTER:

«Wall of Memories» – en 1000 kvadratmeter lang vegg med tolkninger av gamle São Paulo, som kombinerer nostalgi med modernitet. 

«Peace» – består delvis av et 5,5 meter lang muralmaleri av den pakistanske nobelprisvinneren Malala Yousafzai, delvis av en utstilling hvor han portretterer personer som han synes har hatt stor betydning for å oppnå fred og harmoni mellom menn og kvinner fra ulike land, kulturer og religioner. Ved bruk av ulike materialer har han portrettert John Lennon, Dalai Lama, Malala Yousafzai, Albert Einstein, Moder Teresa, Bob Marley, Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, paven (Johannes Paulus II) og Martin Luther King.
«Greenpincel» – illustrerer dreping av dyr og naturforstyrrelser som prøver å få folk til å reagere og bry seg.